Vaiettu-valokuvanäyttely muistuttaa lahtelaisiakin ihmiskaupan olemassaolosta

Orjuus ei jäänyt 1800-luvun ilmiöksi. Ihmiskauppa on vakava ongelma, jolta Suomessakaan ei vältytä. Ihmiskaupassa on kyse toisen ihmisen hyväksikäytöstä ja kontrolloinnista. Sen muotoja ovat esimerkiksi ihmissalakuljetus, pakkotyö, seksuaalinen hyväksikäyttö, prostituutio ja elinkauppa, mutta aina ei ole kyse järjestäytyneestä rikollisuudesta. Myös omainen tai tuttava voi käyttää läheistään hyväksi.

Suomalaisissa kaupungeissa on puolen vuoden ajan kiertänyt pieni valokuvanäyttely, jonka tarkoitus on muistuttaa ihmiskaupan olemassaolosta ja sen eri muodoista. Näyttely saapuu nyt myös Lahteen, seurakuntayhtymän kahvilaan, jossa se on esillä tammikuun loppuun asti.

Vaiettu-näyttely on kolmen ammattikuvaajan käsialaa. Kaisu Ojansivu, Emilia Nieminen ja Veera Katto kertovat valokuvataiteen keinoin uhrien matkasta vankeudesta vapauteen. Teokset on koottu editoimalla jokaisen kuvaajan kuvia ristikkäin päällekkäisinä kuvakerroksina.

Kuvissa ei esiinny ihmiskaupan uhreja. Suomalaismallit antavat heidän tarinoilleen kasvot.

Näyttelyn taustavoimana on ihmiskaupan vastainen yhdistys Valo, joka toimii myös Lahdessa. Teokset huutokaupataan Valon päivänä 3. helmikuuta huuto.net-sivustolla. Varat lahjoitetaan ihmiskaupan vastaiseen työhön.

Lähteet: Lahden Valo, http://valo-eiorjuudelle.org; ihmiskauppa.fi

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut