"Älä peitä pyllyä kokonaan" - lahtelainen tuo Suomeen kurvikkaiden naisten rantamuotia Brasiliasta

Brasilialaistyyppinen rantamuoti istuu mainiosti suomalaiseenkin rantamaisemaan. Aku Isotalo

Marjaana Lahola

Viime kesän lopulla internetissä villitsi upouusi sana: merenneitoreidet. Se tarkoittaa reisiä, jotka osuvat toisiinsa, kun jalat ovat vierekkäin.

Merenneitoreidet oli vastalause niin sanotulle reisivako-laihdutusilmiölle ja samalla osa viime vuosina esiin noussutta kehomyönteisyyttä. Laihduttamisen sijaan kehotetaan hyväksymään oma kroppa sellaisena kuin se on.

Myös rantaelämän keskuksessa Brasiliassa on huomattu plus-kokoisten ranta-asujen tarve, ja bikinejä tehdään aiempaa enemmän myös kurvikkaille naisille.

Yrittäjä Anne Viitaniemi (vasemmalla) neuvoo kaikkia korostamaan uima-asussa parhaita puoliaan. Mallina Tiina Jousala. Aku Isotalo

Brasilialaiseen rantamuotiin ihastui vuonna 2012 myös maassa asunut lahtelainen Anne Viitaniemi. Hän perusti vastikään Bombom.fi-verkkokaupan, joka tuo Suomeen brasilialaisen perheyrityksen uima-asuja kurvikkaille naisille.

Suomalaisen ja brasilialaisen rantamuodissa materiaalit ja leikkaukset poikkeavat toisistaan. Brasiliassa asuja koristellaan jopa koruin ja värejä käytetään rohkeammin kuin Suomessa. Usein valmistajat pyrkivät erottumaan kilpailijoistaan jollakin erikoisuudella.

- Brasilialaiset uima-asut myös paljastavat vähän enemmän kuin suomalaiset. Kaikkea ei tarvitse peittää, Viitaniemi sanoo.

Viitaniemi neuvoo jokaista korostamaan uimapuvussakin parhaita puoliaan. Hyvin istuvat vaatteet näyttävät paremmilta kuin kaapumallit.

Pyllyäkään ei hänen mukaansa kannata peittää kokonaan, sillä silloin se vain näyttää isommalta. Lisäksi hyvä ryhti auttaa paljon.

Erityyppisillä uimapuvuilla voi korostaa tai tasapainottaa vartaloaan mielensä mukaan. Aku Isotalo

Rantamuoti

Tumma häivyttää, värit kiinnittävät huomion

Vartalotyyppejä on useita: lantiolta leveä A- eli päärynätyyppi, hartioista leveä Y-tyyppi, pyöreä omena- eli O-tyyppi, tasaisempi H-tyyppi ja tiimalasivartalo X. Läheskään kaikki eivät kuitenkaan edusta puhtaasti yhtä vartalotyyppiä.Eri vartalotyypeillä korostuvat eri vartalon kohdat. Niitä voi tasapainottaa vaatteilla - tuoda esiin omia parhaita puolia tai häivyttää kohtia, joista saattaa olla epävarma. Tummat ja yksinkertaiset värit ja mallit häivyttävät ja kaventavat. Hapsut, kirjailut, kuviot ja värikkyys kiinnittävät huomion.O-vartaloinen voi korostaa parhaita puoliaan uimapuvussa esimerkiksi vatsakohdan rypytyksillä, väreillä tai epäsymmetrisyydellä tai vaikkapa korkeammilla bikinihousuilla.Bikinejä ja uimapukuja on valtavasti erilaisia. Halterneck kiinnitetään niskan takaa. Tankini on kaksiosainen bikini, jonka yläosa on toppimainen. Mix & match -bikineissä voi puolestaan vapaasti yhdistellä vaikka erikokoisia tai -kuosisia ylä- ja alaosia.Lähteet: pukeutumisopas.com, kauneusjaterveys.fi, klingel.fi, mtv.fi, yhteishyvä.fi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut