Etlarin eväät: Pääsiäismuffinssit

Pääsiäismuffinssi resepti kiitoksena lukijoille Etlarin eväiden vuosista. Hyvää pääsiäistä ja kevättä!

Pääsiäismuffinssit

125 g voita tai margariinia

1 1/2 dl sokeria

2 munaa

1/2 sitruunan raastettu kuori

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

2 dl kermaviiliä

100 g tummaa suklaata rouhittuna

Kuorrute:

2 dl vispikermaa

200 g sitruunan tai appelsiinin makuista tuorejuustoa

2 rkl tomusokeria

koristeluun hedelmärakeita tms.

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri keskenään sähkövatkaimella.

2. Lisää munat yksitellen taikinaan koko ajan sekoittaen.

3. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuoren keltaista osaa taikinaan.

4. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja lisää taikinaan.

5. Lisää lopuksi kermaviili ja suklaarouhe. Sekoita hellästi taikinan joukkoon.

6. Jaa taikina (n.10-12 kpl) voideltuihin muffinipellin koloihin tai paperisiin amerikanmuffinivuokiin.

7. Paista muffineja 200°C:ssa noin 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

8. Kuorrutus: vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon tomusokeri ja tuorejuusto.

9. Koristele jäähtyneet muffinit kuorrutuksella ja halutessasi hedelmärakeilla tms.

Mainos: Lahden kaupunki

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut