Etlarin eväät: Savusilakkarulla

Silakka on ravinteikasta ruokaa ja muiden rasvaisten kalojen tapaan se sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja sekä D-vitamiinia.

Savusilakkarulla

2 dl bulgarianjogurttia

25 g hiivaa

1 tl suolaa

50 g sulatettua rasvaa

1 ½ dl hiivaleipäjauhoja

3 ½ dl vehnäjauhoja

Täyte:

150 g puhdistettuja savusilakoita (tai muuta savukalaa)

2 kovaksi keitettyä munaa

2 sipulia

mustapippuria

3 rkl hienonnettua tilliä

3 rkl hienonnettua ruohosipulia

Voiteluun: munaa

1. Liuota hiiva haaleaan jogurttiin, lisää suola, rasva ja jauhot. Kohota taikinaa puoli tuntia.

2. Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

3. Levitä sille peratut silakat, kuoritut hienonnetut kananmunat, hienonnetut sipulit, tilli ja ruohosipuli. Mausta pippurilla.

4. Jätä toisesta pitkästä reunasta muutama sentti paljaaksi ja kostuta se vedellä.

5. Kääri levy rullaksi kääretortun tapaan, jätä saumakohta alle.

6. Leikkaa terävällä veitsellä muutama vino viilto rullan pintaan, jotta täyte näkyy.

7. Kohota rullaa puoli tuntia, voitele munalla ja paista uunissa 175°C:ssa noin 40 minuuttia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut