Mistä tänään puhutaan?
Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.
Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.
Erityisesti kesän kotimaisia marjoja odotellessa voi kokeilla persikkaista rahkapiirakkaa. Piirakan voi hyvin valmistaa edellisenä päivänä jääkaappiin, sillä tämä herkku on parhaimmillaan jäähtyneenä.
Pohja:
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 kananmuna
1/2 dl ruokaöljyä tai juoksevaa margariinia
Täyte:
1 prk (200 g) maitorahkaa
1 kananmuna
noin 1 dl sokeria
1 dl maitoa
1 prk säilykepersikoita
1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään kulhossa.
2. Lisää kevytkerma, kananmuna ja öljy nopeasti sekoittaen.
3. Levitä taikina voideltuun, pyöreään piirakkavuokaan, halkaisija noin 30 cm.
4. Valmista täyte. Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.
5. Valuta ja viipaloi persikat. Laita persikkaviipaleet taikinan päälle.
6. Kaada rahkaseos niiden päälle. Voit laittaa persikkaviipaleet myös rahkaseoksen päälle.
7. Paista 200°C:ssa 20-30 minuuttia.
Mainos: Lahden kaupunki
Mainos: Lahden kaupunki
Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.
Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.