Etlarin eväät: Broileritäytteiset kesäkurpitsat

Kotikeittiöissä syntyy ruokahävikkiä keskimäärin noin 19 kg/asukas vuodessa. Sen vähentäminen lähtee hyvästä ja joustavasta suunnittelusta ja jatkuu hävikkitaitoihin.

Broileritäytteiset kesäkurpitsat

2 pientä kesäkurpitsaa

1 punainen paprika

2 sipulia

3 valkosipulin kynttä

1 rkl rypsiöljyä

250 g broilerisuikaleita

broilerimaustetta, mustapippuria, suolaa

100 g tuorejuustoa

1 dl juustoraastetta

1. Kuori sipulit ja valkosipulit ja hienonna ne sekä paprika.

2. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää broilerisuikaleet, ruskista ja mausta suolalla, mustapippurilla ja broilerimausteella.

3. Lisää paprika- ja sipulisilput ja paista hetki.

4. Lisää tuorejuusto ja kuumenna, kunnes se on sulanut aineiden joukkoon.

5. Halkaise kesäkurpitsat ja koverra pehmeä sisus pois. Hyödynnä sisus vaikkapa täytteeseen.

6. Laita kesäkurpitsat paloiksi leikattuina tai puolikkaina uunivuokaan. Mausta hieman suolalla.

7. Jaa täyte kesäkurpitsoihin. Ripottele juustoraaste pinnalle.

8. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Mainos: Lahden kaupunki

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut