Etlarin eväät: Ruokaisa sateenkaarisalaatti

Makutottumukset ja taito käsitellä uusia raaka-aineita kehittyvät kokeilujen myötä.

Ruokaisa sateenkaarisalaatti

4 annosta

1 dl kvinoaa

100 g babypinaattia tai valitsemaasi salaattisekoitusta

125 g kirsikkatomaatteja

1 keskikokoinen porkkana

1 dl säilyke- tai pakastemaissia

1 dl tuore- tai pakasteherneitä

Puolikas punakaali (pieni)

(marinoitua tofua tai mozzarellaa)

Kastike:

4 rkl öljyä

1 rkl viinietikkaa

1 limen mehu

ripaus suolaa, pippuria ja sokeria

1. Huuhtele ja keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja siirrä sivuun jäähtymään.

2. Pilko kirsikkatomaatit, porkkana ja punakaali viipaleiksi tai suikaleiksi. Jos käytät pakastemaissia tai -herneitä, sulata ne mikrossa.

3. Lisää laakean astian pohjalle kvinoa ja babypinaatti. Lado päälle sateenkaaren värien mukaisesti tomaatit, porkkana, maissi, herne ja punakaali.

4. Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen ja tarjoile salaatin kanssa.

5. Jos haluat salaatista astetta ruokaisamman, voit tarjota sen kuutioidun tofun tai mozzarellan kanssa.

Mainos: Lahden kaupunki

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut