Etlarin eväät: Clafoutis eli uunivanukas

Clafoutis on suomalaisen pannukakun ja vanukkaan ranskalainen isoäiti. Tässä ohjeessa vadelmat saavat seurakseen sitruunankuorta ja timjamia.

Clafoutis eli uunivanukas

200 g vadelmia tai muita marjoja

2,5 dl piimää

3 kananmunaa

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

0,5 tl timjamia

1 rkl luomusitruunan kuorta raastettuna

1 rkl sitruunan mehua

tomusokeria koristeluun

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa uuni- tai kakkuvuoka (halk. 20–22 cm) leivinpaperilla.

2. Kaada vadelmat vuoan pohjalle.

3. Sekoita muut ainekset keskenään ja kaada marjojen päälle.

4. Paista uunin keskiosassa noin 35 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt ja saanut väriä pinnalta.

5. Anna jäähtyä hetki. Ripottele pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoamista.

Mainos: Lahden kaupunki

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut