Etlarin eväät: Perunamunakas

Pidä keittiössä perusvarasto kunnossa. Kun jokin tuote on loppumassa, kirjoita se heti ostoslistaan.

Perunamunakas

4 keitettyä perunaa

1 sipuli

100 g pekonia

½ paprika

5 munaa

5 rkl vettä

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

1. Leikkaa kuoritut perunat kuutioiksi.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Suikaloi pekoni ja kuutioi paprika.

3. Kuumenna paistinpannu ja paista pekonia hetki.

4. Lisää sitten peruna, sipuli ja paprika. Paista vielä hetki.

5. Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon vesi, suola ja pippuri.

6. Kaada seos pannuun peruna-pekoni seoksen päälle.

7. Vähennä lämpöä ja työntele pannussa munamassaa kevyesti lastalla, jotta hyytymätön munamassa pääsee kypsymään pannun pohjalle. Älä sekoita, sillä tarkoitus saada paksu lettumainen munakas.

8. Kypsennä munakas välillä pannua varovasti ravistaen, kunnes se on hyytynyt.

Mainos: Lahden kaupunki

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut