Etlarin eväät: Sieni-nuudelikeitto

Maustepaprikat eli chilit ovat pieniä ja ärhäkänmakuisia. Niistä vahvimmat saattavat olla hyvinkin tulisia, mutta viisaasti käytettynä chili antaa täyteläistä lämpöä ruokaan.

Sieni-nuudelikeitto

150 g herkkusieniä, siitakkeita tai pakastettuja esikäsiteltyjä sieniä

3 porkkanaa

pala purjoa

pieni pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna tai vajaa 1 tl kuivattua

½-1 tuoretta chiliä (maun mukaan)

2 rkl öljyä

1 l vettä

2 liemikuutiota

1 limetin mehu

2 levyä (10 x 10 cm) munanuudeleita

hienonnettua tuoretta persiljaa

1. Paloittele sienet. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi suikaleiksi.

2. Suikaloi halkaistu, huuhdeltu purjo. Hienonna inkivääri.

3. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.

4. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sienet, porkkanat, purjo, inkivääri ja chili. Hauduta hetki.

5. Lisää vesi ja liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hetki.

6. Lisää nuudelit ja keitä kunnes nuudelit ovat kypsiä.

7. Lisää lopuksi keittoon limetin mehua ja persiljaa. Maista ja mausta mieleiseksi.

Mainos: Lahden kaupunki

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut