Mistä tänään puhutaan?
Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.
Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.
ESS:n kesälehti on ilmestynyt. Lue se tästä!
Hernekeiton valmistus on aika vaivatonta, kunhan muistaa laittaa herneet likoamaan ajoissa ja antaa keiton kypsyä hiljalleen.
2,5 l vettä
500 g kuivattuja herneitä
500 g savukinkkua tai potkaa, pekonia tms.
2 sipulia
2 lihaliemikuutiota
suolaa ja pippuria
1 tl kuivattua tai 1rkl tuoretta meiramia hienonnettuna
1. Huuhtele herneet. Laita herneet likoamaan veteen yöksi.
2. Laita herneet kiehumaan liotusvedessään. Hienonna sipuli ja lisää se ja liemikuutiot kattilaan.
3. Anna kiehua miedolla lämmöllä 2-3 tuntia. Muista sekoittaa aina välillä, palaa herkästi pohjaan.
4. Paloittele liha pieniksi ja lisää palat keittoon.
5. (Jos käytät savupotkaa, laita se keittoon makua antamaan jo herneiden kanssa samaan aikaan. Nosta se sitten pois kattilasta, kun herneet ovat kypsiä ja irrottele liha luusta, kuutioi ja lisää keittoon.)
6. Mausta keitto oman maun mukaan suolalla, pippurilla ja meiramilla.
7. Anna keiton kiehua vielä hetki ennen tarjoilua. Tarkista maku.
Mainos: Kempower Oyj
Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.
Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.