Etlarin eväät: Laskiaisen hernekeitto

Hernekeiton valmistus on aika vaivatonta, kunhan muistaa laittaa herneet likoamaan ajoissa ja antaa keiton kypsyä hiljalleen.

Laskiaisen hernekeitto

2,5 l vettä

500 g kuivattuja herneitä

500 g savukinkkua tai potkaa, pekonia tms.

2 sipulia

2 lihaliemikuutiota

suolaa ja pippuria

1 tl kuivattua tai 1rkl tuoretta meiramia hienonnettuna

1. Huuhtele herneet. Laita herneet likoamaan veteen yöksi.

2. Laita herneet kiehumaan liotusvedessään. Hienonna sipuli ja lisää se ja liemikuutiot kattilaan.

3. Anna kiehua miedolla lämmöllä 2-3 tuntia. Muista sekoittaa aina välillä, palaa herkästi pohjaan.

4. Paloittele liha pieniksi ja lisää palat keittoon.

5. (Jos käytät savupotkaa, laita se keittoon makua antamaan jo herneiden kanssa samaan aikaan. Nosta se sitten pois kattilasta, kun herneet ovat kypsiä ja irrottele liha luusta, kuutioi ja lisää keittoon.)

6. Mausta keitto oman maun mukaan suolalla, pippurilla ja meiramilla.

7. Anna keiton kiehua vielä hetki ennen tarjoilua. Tarkista maku.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut