Etlarine eväät: Nakkikeitto

Kuuma keitto lämmittää talvisena päivänä ja raikkaan kesäisen tuulahduksen tuo erilaiset yrtit.

Nakkikeitto

2 l vettä

600 g perunoita (kiinteämaltoinen)

1 sipuli silputtuna

150 g palsternakkaa

150 g lanttua

150 g juuriselleriä

2 porkkanaa

1 lihaliemikuutio

15 mustapippuria

1 rkl rypsiöljyä

300 g nakkeja

1 tl suolaa

1dl persiljaa silputtuna

1. Mittaa kattilaan vesi ja kiehauta.

2. Kuori perunat, sipuli, palsternakka, lanttu, juuriselleri ja porkkanat.

3. Paloittele kasvikset ja lisää kiehuvaan veteen.

4. Lisää joukkoon lihaliemikuutio, suola ja mustapippurit.

5. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.

6. Pilko nakit. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista nakkeja hieman.

7. Lisää nakit keiton joukkoon. Kuumenna ja tarkista liemen maku. Mausta mieleiseksi.

8. Silppua lopuksi joukkoon persiljaa.

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Mainos: Hämeenmaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut