Mistä tänään puhutaan?
Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.
Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.
ESS:n kesälehti on ilmestynyt. Lue se tästä!
Kuuma keitto lämmittää talvisena päivänä ja raikkaan kesäisen tuulahduksen tuo erilaiset yrtit.
2 l vettä
600 g perunoita (kiinteämaltoinen)
1 sipuli silputtuna
150 g palsternakkaa
150 g lanttua
150 g juuriselleriä
2 porkkanaa
1 lihaliemikuutio
15 mustapippuria
1 rkl rypsiöljyä
300 g nakkeja
1 tl suolaa
1dl persiljaa silputtuna
1. Mittaa kattilaan vesi ja kiehauta.
2. Kuori perunat, sipuli, palsternakka, lanttu, juuriselleri ja porkkanat.
3. Paloittele kasvikset ja lisää kiehuvaan veteen.
4. Lisää joukkoon lihaliemikuutio, suola ja mustapippurit.
5. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.
6. Pilko nakit. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista nakkeja hieman.
7. Lisää nakit keiton joukkoon. Kuumenna ja tarkista liemen maku. Mausta mieleiseksi.
8. Silppua lopuksi joukkoon persiljaa.
Mainos: Etelä-Suomen Sanomat
Mainos: Etelä-Suomen Sanomat
Mainos: Hämeenmaa
Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.
Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.