Etlarin eväät: Kantarelli-kasvispasta

Makumuistoja syksyltä saattaa löytyä pakastimesta. Nyt on hyvä hetki ottaa syksyn sienisaalis monipuolisesti käyttöön.

Kantarelli-kasvispasta

3-4 dl kantarelleja (pilkottuna ja pakastettuna)

½ purjo

2 rkl öljyä

suolaa, valkopippuria

pieni kesäkurpitsa

2 rkl öljyä

1 rkl sitruunamehua

0,5 tl kuivattua salviaa

500 g täysjyväpastaa

Lisäksi: pistaasipähkinöitä

1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja kumoa tarjoiluastiaan.

2. Sulata pilkotut kantarellit.

3. Paista sieniä paistinpannulla hetki. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

4. Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi. Halkaise purjosipuli, huuhtele ja hienonna.

5. Lisää pannulle kantarellien joukkoon öljyä, kesäkurpitsat ja purjosipuli.

6. Mausta seos suolalla, sitruunamehulla ja salvialla.

7. Kaada sieni-kasvisseos keitetyn pastan joukkoon tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle pistaasipähkinöitä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut