Kasvikset sisältävät monipuolisesti ravintoaineita ja ne kuuluvat tasapainoiseen ruokavalioon.
Kasvissosekeitto
4 perunaa
3 porkkanaa
1 palsternakka
1-2 kpl sipuleita
1 valkosipulinkynsi
6-8 dl kasvislientä
2 dl ruokakermaa
suolaa, ripaus valkopippuria
öljyä
1. Pese kasvikset ja kuori ne.
2. Paloittele porkkanat, sipulit, perunat, palsternakka ja viipaloi valkosipulinkynsi.
3. Kuullota kaikki kasvikset öljyssä.
4. Lisää kasvisliemi. Keitä kunnes kaikki ovat kypsiä.
5. Soseuta kasvikset liemineen ja lisää sen jälkeen ruokakerma ja mausteet. Kiehauta.
6. Maista ja mausta. Notkista tarvittaessa kasvisliemellä.
Mainos: Etelä-Suomen Sanomat
