Etlarin eväät: Punajuurikeitto

Punajuuri sisältää monipuolisesti kivennäisaineita, esimerkiksi kalsiumia, kaliumia, magnesiumia, sinkkiä ja rautaakin.

Punajuurikeitto

800 g punajuuria

1 sipuli

2 omenaa

250 g palsternakkaa

2 rkl öljyä

1 l vettä

2 kasvisliemikuutiota

2 rkl punaviinietikkaa

suolaa, mustapippuria

2 dl ruokakermaa

0,5 dl hienonnettua persiljaa

1. Kuori kasvikset. Pilko punajuuret ja hienonna sipuli.

2. Kuullota sipuli öljyssä kattilassa. Lisää kasvikset ja anna niiden pehmitä hetki.

3. Lisää vesi, liemikuutiot, mausteet ja viinietikka.

4. Keitä hiljalleen kannen alla noin 35 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

5. Soseuta keitto ja lisää ruokakerma, kuumenna. Lisää pinnalle hienonnettua persiljaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut