Etlarin eväät: Madekeitto

Pilko valmiin keiton päälle tilliä ja tarjoa keiton kanssa hyvää leipää.

Madekeitto

1–1½ kg made nyljettynä ja perattuna

1 sipuli

2 laakerinlehteä

suolaa, vettä

8 perunaa

2 porkkanaa

1 sipuli

5–10 maustepippuria

2 dl kermaa tai maitoa

nippu tilliä

nokare voita

1. Paloittele made noin 5 cm:n paloiksi. Kuori ja lohko sipuli.

2. Keitä madepalat ja sipuli laakerinlehdillä ja suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.

3. Nosta madepalat liemestä ja perkaa ne ruodottomiksi. Siivilöi keitinliemi.

4. Kuori ja lohko perunat, porkkanat ja sipuli. Kuullota niitä kattilan pohjalla voissa kevyesti.

5. Lisää keitinlientä reilusti sekä maustepippurit.

6. Keitä kasvikset lähes kypsiksi ja lisää mateenpalat.

7. Anna keiton vielä kuumentua ja lisää lopuksi vielä kerma. Mausta maun mukaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut