Etlarin eväät: Silakkalaatikko

Kalaa on hyvä syödä ainakin kaksi kertaa viikossa ja eri kalalajeja on suositeltavaa käyttää vaihdellen.

Silakkalaatikko

120 g pekonia

1 sipuli

1 kg perunaa viipaleina

400 g silakkafileitä tai suolasilakkaa

1/2 tl maustepippuria (jauhettuna)

2 tl suolaa (suolasilakoita käytettäessä ei tarvita)

1 dl tuoretta tilliä

4 munaa

8 dl maitoa

1. Suikaloi pekoni. Kuori ja pilko sipuli.

2. Paista pekonisuikaleet paistinpannulla kauniin ruskeiksi.

3. Lisää joukkoon sipulisilppu ja sekoittele vielä hetken aikaa.

4. Lado vuoan pohjalle kerros perunoita, levitä päälle puolet silakkafileistä ja pekoni-sipuliseoksesta.

5. Mausta pippurilla, suolalla ja hienonnetulla tillillä.

6. Tee seuraava kerros samalla tavalla. Jätä päällimmäiseksi perunaviipaleita.

7. Sekoita kevyesti vatkattujen munien joukkoon maito ja kaada seos uunivuokaan.

8. Paista 200-asteisessa uunissa n.1h tai kunnes kypsää. Peitä foliolla, jos ruskistuu liikaa. Anna vetäytyä.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut