Etlarin eväät: Lohi-kesäkurpitsapannu

Jos jotakin kiehuu yli tai rasvaa valuu uuniin, puhdista se mahdollisimman pian. Pinttynyt uuni on ikävä puhdistaa, koska lika palaa lujasti kiinni.

Lohi-kesäkurpitsapannu

1 iso purjo

1 pieni kesäkurpitsa

tilkka öljyä

800 g lohta, muukin kala käy

1 tl suolaa

sitruunapippuria

1 dl ruokakermaa

1 dl juustoraastetta

1 dl tillisilppua

1. Halkaise purjo pituussuunnassa kahtia ja huuhtele hyvin. Pilko pieniksi paloiksi.

2. Suikaloi kesäkurpitsa.

3. Hauduta kasviksia hetki pannulla öljyssä tai mikrossa.

4. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle uunipannulle.

5. Pane kalafilee kasvisten päälle, ripottele kalan pinnalle suolaa ja sitruunapippuria.

6. Laita kala uuniin 200-225°C:seen.

7. Sekoita kerma, juustoraaste ja tillisilppu tahnaksi ja levitä se noin 15 minuutin kuluttua fileen pinnalle.

8. Kypsennä kalaa vielä 10–15 minuuttia.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut