Etlarin eväät: Palsternakkakeitto

Syyspäivän keittoon aromikasta makua antaa palsternakka, joka on ravitsemuksellisesti arvokasta syötävää.

Palsternakkakeitto

2 isoa palsternakkaa

4 perunaa

1 iso sipuli

2 rkl öljyä

1 l vettä

1 kasvisliemikuutio

1 tl jauhettua mustapippuria

suolaa

2 tl omenaviinietikkaa

2 dl ruokakermaa tai kaurakermaa

Pinnalle koristeeksi:

1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä

0,5 dl hienonnettua persiljaa

1. Kuori ja paloittele palsternakat ja perunat. Kuori sipuli ja leikkaa pieniksi paloiksi.

2. Lisää kattilaan öljy. Lisää kasvikset ja kuullota hetki.

3. Lisää litra vettä ja kasvisliemikuutio. Keitä kannen alla noin 20 minuuttia.

4. Soseuta sauvasekoittimella, lisää omenaviinietikka, pippuri ja ruokakerma.

5. Maista ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

6. Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla kunnes ne ovat kevyesti ruskistuneet.

7. Silppua persilja. Lisää siemenet ja persilja kattilaan keiton pinnalle.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut