Etlarin eväät: Pataleipä

On tärkeää, että kumoat taikinan kuumaan pataan. Tällöin pohjasta tulee rapea eikä taikina tartu kiinni pataan.

Pataleipä

7 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

½ tl kuivahiivaa

3 ½ dl kädenlämpöistä vettä

1 dl hienonnettua basilikaa

öljyä

1. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään.

2. Kaada vesi nauhana joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

3. Peitä taikina tuorekelmulla ja anna kohota 12–18 tuntia huoneenlämmössä.

4. Sekoita taikinaan hienonnettu basilika.

5. Peitä kevyesti tuorekelmulla ja anna kohota vajaa tunti.

6. Lämmitä kohotusaikana uuni 225°C:seen ja laita kannellinen pata kuumenemaan. Sipaise padan pohjalle ja reunoille öljyä.

7. Kumoa leipätaikina kuumaan pataan. Laita kansi päälle ja paista puoli tuntia.

8. Ota kansi pois ja paista vielä 15 minuuttia.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut