Etlarin eväät: Juusto-kinkkukastike pastalle

Persilja kestää kylmää, joten lasittamattomaltakin parvekkeelta satoa saadaan pitkälle syksyyn. Yrttipenkissä persilja säilyy talven yli ja versoo jo aikaisin seuravana keväänä.

Juusto-kinkkukastike pastalle

2 rkl öljyä

1 dl vehnäjauhoja

8 dl maitoa

mustapippuria, suolaa

150-200 g kinkkukuutioita

100 g pippurituorejuustoa

persiljaa

parmesaaniraastetta

1. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää jauhot.

2. Vatkaa joukkoon kylmä maito pienissä erissä ja anna kastikkeen kiehua viisi minuuttia.

3. Lisää mausteet, kinkkukuutiot ja tuorejuusto.

4. Pidä lämpimänä, jotta juusto sulaa.

5. Tarjoa pastan kanssa. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa ja juustoraastetta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut