Etlarin eväät: Kala-perunavuoka

Laatikkoruokiin soveltuvat kiinteät hyvin koossa pysyvät perunat.

Kala-perunavuoka

300 g fileoitua kalaa

1 tl suolaa

8 perunaa

1 sipuli tai pala purjoa

½ tl valkopippuria

1 dl hienonnettua tilliä

Munamaito:

2 munaa

4-5 dl maitoa

1 tl suolaa, ½ tl valkopippuria

1 tl kuivattua timjamia

1. Nypi kalasta ruodot. Mausta filee suolalla ja leikkaa nahattomiksi viipaleiksi.

2. Pese ja kuori perunat ja leikkaa viipaleiksi. Hienonna sipuli.

3. Levitä puolet perunoista ja sipuleista voideltuun uunivuokaan, lado päälle lohiviipaleet ja ripottele pinnalle pippuria, tilliä ja loput sipulit. Levitä päälle loput perunaviipaleet.

4. Riko munat kulhoon ja sekoita rakenne rikki. Lisää maito, suola sekä mausteet ja sekoita.

5. Kaada munamaito vuokaan. Kypsennä laatikkoa 200 asteessa noin tunti. Sammuta uuni ja anna laatikon kypsyä vielä jälkilämmössä ja peitä foliolla.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut