Etlarin eväät: Syyssalaatti

Karpaloon kannattaa lähteä, vaikka saalista ei paljoa saisikaan. Jo muutamasta desilitrasta voi loihtia pienelle joukolle värikkään kastikkeen, herkullisen vispipuuron, raikkaan salaatin tai juhlavan jälkiruoan.

Syyssalaatti

200 g ruusukaalia

6 porkkanaa (myös keltaisia ja violetteja)

öljyä, hunajaa

1 pss salaattisekoitusta

1 dl kuivattuja karpaloita

1-2 dl pekaanipähkinöitä

vaaleaa balsamicokastiketta

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Pese, kuori ja pilko porkkanat. Pese ja halkaise ruusukaalit.

3. Laita porkkanat ja ruusukaalit uunipellille. Laita kasvisten päälle öljyä ja hunajaa.

4. Paahda kasviksia uunissa noin 25 minuuttia.

5. Asettele salaattisekoitus tai salaatinlehdet tarjoiluvadille.

6. Laita salaatin päälle paahdetut porkkanat ja ruusukaalit.

7. Ripottele päälle kuivattuja karpaloita sekä pekaanipähkinöitä.

8. Laita salaatin päälle kastikkeeksi vaaleaa balsamicoa. Tarjoile heti.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut