Etlarin eväät: Omena-kaurakeksit

Voit tehdä samoilla raaka-aineilla myös omena-kaurapaistoksen. Laita omenasiivut voidellun pienen piirakkavuoan pohjalle ja ripottele murumainen keksitaikina päälle. Paista 175 asteessa noin 10-15 minuuttia ja anna jäähtyä.

Omena-kaurakeksit

3 rkl margariinia

2 dl pikakaurahiutaleita

¾ dl sokeria

ripaus suolaa

1 omena

1. Ohjeesta tulee 6 keksiä.

2. Sulata margariini kattilassa tai mikrossa.

3. Sekoita sulan margariinin joukkoon pikakaurahiutaleet, sokeri ja suola. Sekoita murumaiseksi taikinaksi.

4. Pese omena ja leikkaa se ohuiksi, puoliympyrän muotoisiksi siivuiksi.

5. Levitä uunipellin päälle leivinpaperi. Jaa kaurakeksitaikina kuudeksi keoksi leivinpaperin päälle. Jätä tilaa leviämiselle. Litistä keot noin 0,5 cm paksuisiksi ja muotoile pyöreiksi.

6. Aseta kunkin litistetyn keon päälle 3 siivua omenaa. Siivut voivat olla hieman limittäin/ päällekkäin.

7. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia.

8. Ota uunista ja anna jäähtyä. Keksien rakenne kovettuu jäähtyessään.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut