Etlarin eväät: Punajuuri-lihapata

Punajuuri on Välimerenmaiden vanha viljelykasvi, joka tuli Pohjoismaihin ja Suomeen melko myöhään, vasta 1800-luvulla.

Punajuuri-lihapata

700 g kuutioitua naudanlihaa

1 sipuli

2 rkl öljyä

lihalientä

3-4 punajuurta

suolaa, mustapippuria

1-2 rkl maissisuurustetta

pinnalle persiljasilppua

1. Ruskista padassa lihakuutiot ja hienonnettu sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Lisää lihalientä niin, että lihat juuri peittyvät.

3. Kiehauta ja kuori pinnalta mahdollinen vaahto.

4. Lisää pataan kuoritut, lohkotut punajuuret.

5. Anna hautua hiljalleen noin kaksi tuntia kannen alla tai niin kauan kunnes liha on mureaa, tarkista välillä nesteen määrä.

6. Maista ja mausta maun mukaan.

7. Suurusta pata maissisuurusteella. Ripottele pinnalle runsaasti persiljasilppua.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut