Etlarin eväät: Sitruunainen kalaseljanka

Kala on ravinteiltaan rikasta ja kevyttä sekä makumaailmaltaan monipuolista ruokaa.

Sitruunainen kalaseljanka

400 g fileoitua kalaa

1,5 l kalalientä

1 pieni purjo

3 porkkanaa

pieni pala selleriä

2 valkosipulin kynttä

1 tlk tomaatti pyreetä (70 g)

1 laakerinlehti

1 tl timjamia

1 maustekurkku

suolaa

1 nippu tilliä

2-3 rkl sitruunamehua

1 prk smetanaa tai ranskankermaa

1. Kuori ja suikaloi vihannekset ja laita kalaliemeen kiehumaan.

2. Purista joukkoon valkosipulin kynnet, lisää tomaattipyree, laakerinlehti ja timjami.

3. Anna keiton kiehua hiljalleen 10 minuuttia.

4. Paloittele joukkoon kala. Hauduta kunnes kala on kypsä eli noin 10-15 minuuttia.

5. Mausta keitto maustekurkulla, suolalla, sitruunamehulla ja tillillä.

6. Tarjoa smetanan/ranskankerman ja ruisleivän kanssa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut