Pidä kylmälaitteet puhtaana ja sulata tarvittaessa. Lika ja jää lisäävät laitteen energian kulutusta. Tarkista ja puhdista myös ovien tiivisteet.
Ruusukaali-kasvispata
400 g ruusukaaleja
8 perunaa
3 vartta varsiselleriä
1 punainen paprika
300 g kukkakaalia
2 porkkanaa
1 kasvisliemikuutio
1,5 l vettä
1 rkl ruokaöljyä
2 tl yrttimaustetta
mustapippuria ja suolaa oman maun mukaan
500 g paseerattua tomaattia
1. Kuumenna vesi, johon olet lisännyt kasvisliemikuution, öljyn ja mausteet.
2. Kun vesi kiehuu, lisää kuoritut perunat lohkoina, puhdistetut ruusukaalit kokonaisina, selleri siivuina, paprika viipaleina, kukkakaali kukintoina ja porkkana siivuina.
3. Nosta lämpötila kiehumispisteeseen ja keitä 20-30 minuuttia miedolla lämmöllä.
4. Kun ainekset tuntuvat lähes pehmeiltä, lisää paseerattu tomaatti. Maista ja mausta mieleiseksi.
5. Jätä pata hautumaan levylle kannen alle puoleksi tunniksi.