Etlarin eväät: Ruusukaali-kasvispata

Pidä kylmälaitteet puhtaana ja sulata tarvittaessa. Lika ja jää lisäävät laitteen energian kulutusta. Tarkista ja puhdista myös ovien tiivisteet.

Ruusukaali-kasvispata

400 g ruusukaaleja

8 perunaa

3 vartta varsiselleriä

1 punainen paprika

300 g kukkakaalia

2 porkkanaa

1 kasvisliemikuutio

1,5 l vettä

1 rkl ruokaöljyä

2 tl yrttimaustetta

mustapippuria ja suolaa oman maun mukaan

500 g paseerattua tomaattia

1. Kuumenna vesi, johon olet lisännyt kasvisliemikuution, öljyn ja mausteet.

2. Kun vesi kiehuu, lisää kuoritut perunat lohkoina, puhdistetut ruusukaalit kokonaisina, selleri siivuina, paprika viipaleina, kukkakaali kukintoina ja porkkana siivuina.

3. Nosta lämpötila kiehumispisteeseen ja keitä 20-30 minuuttia miedolla lämmöllä.

4. Kun ainekset tuntuvat lähes pehmeiltä, lisää paseerattu tomaatti. Maista ja mausta mieleiseksi.

5. Jätä pata hautumaan levylle kannen alle puoleksi tunniksi.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut