Etlarin eväät: Hasselbackan uuniomenat

Happamat omenalajikkeet sopivat erinomaisesti soseisiin ja piirakoihin. Makeista syyslajikkeista tulee herkullisinta tuoremehua ja aikaiset kesälajikkeet kannattaa syödä sellaisenaan.

Hasselbackan uuniomenat

4 isoa omenaa (hapan lajike)

Pähkinäseos:

50 g margariinia tai voita

2 dl hasselpähkinärouhetta

1 dl neljänviljanhiutaleita

1 dl fariinisokeria

2 tl kanelia

0,5 tl kardemummaa

(0,5 tl inkivääriä)

Lisäksi vaniljakastiketta

1. Pese omenat ja halkaise ne. Koverra siemenkota pois.

2. Käännä omenat leikkuulaudalle leikkauspinta alaspäin ja tee terävällä veitsellä ohuita viiltoja.

3. Nosta omenat voideltuun uunivuokaan.

4. Sekoita sulan rasvan joukkoon pähkinärouhe, hiutaleet, sokeri ja mausteet.

5. Levitä seos vuokaan omenoiden päälle ja väliin.

6. Paista 200-asteisesssa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa omenat vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut