Etlarin eväät: Hunajainen kanapata

Varsinainen juures- ja perunasato korjataan varastoon syyskuusta alkaen. Paras korjuusää on kuulakas syyspäivä, kun on kuivaa, aurinkoista ja viileää.

Hunajainen kanapata

500 g broilerin rintafileitä

2 rkl rypsiöljyä

1 tl paprikajauhetta

1 tl rosmariinia

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

700 g juureskuutioita (porkkana, lanttu, palsternakka yms.)

1-2 rkl hunajaa

6 dl kanalientä

1 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

1. Paloittele rintafileet ja kuumenna rypsiöljy padassa.

2. Ruskista broileripaloja muutama minuutti ja lisää paprikajauhe, rosmariini sekä hienonnettu valkosipuli.

3. Paista pari minuuttia sekoittaen ja lisää hunaja, vesi tai kanaliemi ja suola sekä mustapippuri.

4. Lisää joukkoon pilkottuja juureksia reiluhkoina palasina.

5. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia.

6. Tarkista maku ja kypsyys. Tarjoa keitettyjen perunoiden kera.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut