Etlarin eväät: Hillotut kurpitsakuutiot

Kurpitsasta saat valmistettua herkullisia kurpitsasäilykkeitä, pikkelssejä, keittoa tai piirakkaa. Maultaan miedon kurpitsan kanssa voi käyttää monipuolisesti erilaisia mausteita, kuten vaikkapa neilikkaa, chiliä ja juustokuminaa.

Hillotut kurpitsakuutiot

2 l kurpitsakuutioita

liemi:

600 g sokeria

2 dl väkiviinaetikkaa

3 dl vettä

kanelipalanen

8 neilikkaa

(pari terttua pihlajanmarjoja)

1. Pese, halkaise ja kuori kurpitsa. Poista pehmeä sisus ja leikkaa kurpitsa kuutioiksi.

2. Mittaa kattilaan sokeri, etikka ja vesi sekä lisää sideharsotilkkuun sidotut mausteet.

3. Keitä, kunnes sokeri on sulanut.

4. Lisää kurpitsakuutiot ja keitä ne pienellä lämmöllä läpikuultaviksi, 5–10 minuuttia.

5. Jos haluat enemmän väriä ja makua, keitä pihlajanmarjat yhdessä kurpitsakuutioiden kanssa.

6. Pane lämpimiin pestyihin tölkkeihin ja sulje ne välittömästi.

7. Säilytä viileässä ja pimeässä paikassa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut