Etlarin eväät: Punajuurikeitto

Juurikasvien nostoa voi helpottaa talikolla ”nostamalla maata” rivin vierestä, jolloin juuriosa irtoaa helposti käsin maasta nykäisemällä.

Punajuurikeitto

500 g punajuurta

200 g porkkanaa

1 iso punasipuli

1 pala fenkolia (100 g)

1 dl härkäpapurouhetta

1 litra kasvislientä

1 punainen paprika

1 laakerinlehti

2 rkl rypsiöljyä

3 timjamin oksaa tai 1 tl kuivattua timjamia

2 rkl etikkaa

suolaa, mustapippuria

1. Kuori ja kuutioi juurekset ja sipuli. Kuullota öljyssä kattilassa. Lisää kasvisliemi.

2. Huuhtele härkäpapurouhetta kunnes vaahto katoaa ja lisää keittoon.

3. Lisää laakerinlehti ja timjami. Keitä miedolla lämmöllä hetken ajan.

4. Leikkaa paprika pienemmiksi paloiksi ja lisää keittoon viimeisenä.

5. Keitä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes kaikki ainekset ovat pehmenneet.

6. Ota pois timjamin oksat ja laakerinlehti.

7. Soseuta keitto ja mausta etikalla sekä suolalla ja pippurilla.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut