Etlarin eväät: Hauki-vegepelti

Voit valmistaa hauen myös uunivuoassa. Laita hauki, kaali ja porkkanat vuokaan ja kaada päälle 2 dl juustoista ruokakermaa, johon on sekoitettu suola, mustapippuri, tilli ja kokojyväsinappi. Paista uunissa.

Hauki-vegepelti

n. 700 g haukifileetä

suolaa, mustapippuria

1 romanesco- tai kukkakaali

3-4 porkkanaa

½ dl öljyä

1 dl hienonnettua tilliä

½ sitruunankuori ja mehu

2 tl kokojyväsinappia

1 dl parmesaani- tai pecorinoraastetta

Lisäksi hyvää leipää, tilliä ja sitruunalohkoja.

1. Pyyhi haukifilee ja aseta uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

2. Huuhtele ja paloittele kaali suupaloiksi, käytä myös varsi ja lehdet.

3. Pese porkkanat huolella ja leikkaa kuorineen tikuiksi.

4. Sekoita öljystä, tillistä, sitruunasta ja sinapista kastike ja valuta hauen ja kasvisten päälle.

5. Ripottele vielä päälle juustoraaste ja paista 180-200 asteessa noin 30-40 minuuttia.

6. Viimeistele tillin oksilla, sitruunalohkoilla ja tarjoile leivän kanssa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut