Etlarin eväät: Nakkikeitto

Sesonkinsa aikana kasvikset ja hedelmät ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan.

Nakkikeitto

300 g nakkeja

1 l vettä

8 perunaa

2 porkkanaa

pala purjoa

pala lanttua

pala palsternakkaa

1 rkl vasikanfondia tai liemikuutio

mustapippuria ja suolaa

1 nippu persiljaa

1. Paloittele nakit ja kuoritut vihannekset kuutioiksi.

2. Laita kattilaan mausteet, vasikanfondi ja vihanneskuutiot.

3. Lisää lopuksi vettä niin paljon, että vihannekset peittyvät.

4. Keitä noin 30 minuuttia.

5. Ruskista nakkipalat paistinpannulla ja lisää keittoon, kuumenna.

6. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa ja nauti ruisleivän kera.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut