Etlarin eväät: Tofu-hapankaaliburgerit

Hapattaminen säilyttää kasvisten ravintoarvon. Lisäksi maitohappokäymisellä valmistetut tuotteet tekevät hyvää suolistolle.

Tofu-hapankaaliburgerit

1 pkt marinoitua tofua

2 tomaattia

6 sämpylää

400 g hapankaalia

Majoneesikastike:

2 dl majoneesia

1 limen kuori ja mehu

chilikastiketta tai tuoretta chiliä

suolaa

1. Sekoita majoneesin ainekset keskenään.

2. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi.

3. Kuivaa tofupala puristamalla sitä talouspaperin sisällä.

4. Leikkaa tofu kuudeksi viipaleeksi ja paista pannulla.

5. Paahda halkaistut sämpylät leivänpaahtimessa, pannulla tai uunissa.

6. Kokoa burgerit. Levitä sämpyläpuolikkaille ensin majoneesikastiketta, sitten hapankaalia, paistettu tofuviipale ja muutama tomaattiviipale. Tarjoa heti.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut