Etlarin eväät: Siikapiirakka

Siikapiirakan taikina on maukas, mehevä ja helppo käsitellä. Sitä voi käyttää muidenkin piirakoiden kuoritaikinana.

Siikapiirakka

Pohja:

2 dl piimää

2 dl kaurahiutaleita

1 tl suolaa

25 g hiivaa

1 dl vettä

1 dl öljyä

noin 5 dl vehnäjauhoja

Täyte:

3 dl kypsää puuroriisiä

4 keitettyä kananmunaa

1 tl sitruunapippuria, suolaa

500 g siikafileetä

tilliä, muutama nokare voita

voiteluun kananmunaa

1. Sekoita kaurahiutaleet piimään. Anna niiden turvota peitetyssä astiassa yön yli.

2. Liuota hiiva veteen ja yhdistä liuos taikinapohjaan. Lisää suola ja öljy.

3. Alusta vehnäjauhoilla käsistä irtoava notkea taikina. Nostata taikinaa noin puoli tuntia.

4. Kauli runsas puolet taikinasta pohjaksi. Pane taikinalevy leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

5. Levitä riisi taikinalle. Ripottele hienonnetut kananmunat riisin päälle ja asettele siikafileet vierekkäin, mausta sitruunapippurilla, suolalla ja tillillä.

6. Laita muutama rasvanokare kalojen päälle. Kauli lopputaikina kanneksi.

7. Voitele piirakka munalla ja pistele kanteen haarukalla reikiä.

8. Paista 200°C:ssa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut