Etlarin eväät: Porkkana-härkäpapurouhepihvit

Ruoan hiilijalanjälki kertoo, kuinka paljon kasvihuonekaasupäästöjä vapautuu ilmakehään ruoan tuottamisesta, kuljettamisesta, säilyttämisestä ja jalostamisesta.

Porkkana-härkäpapurouhepihvit

1 sipuli

1 rkl rypsiöljyä

2 dl kermaviiliä

2 dl härkäpapurouheseosta

2 porkkanaa raastettuna

2 munaa

½ dl speltti- tai hiivaleipäjauhoja

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

2–3 rkl hienonnettua basilikaa tai persiljaa

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kypsennä sipulisilppu paistinpannulla.

2. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä noin 5 minuuttia.

3. Kuumenna lettupannu, lisää koloihin nokare rasvaa tai tilkka öljyä ja sitten taikinaa.

4. Paista pihvit molemmin puolin. Annoksesta tulee noin 10 pihviä.

5. Lisäkkeeksi sopii esimerkiksi puolukkasurvos ja raikas salaatti.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut