Etlarin eväät: Tattiletut

Kaikki tatit, myös herkkutatit, kypsennetään omassa nesteessään. Nuoren sienen puhdasta pillikerrosta ei poisteta, sillä siinäkin on paljon makua ja ravintoaineita.

Tattiletut

noin 5 dl pilkottuja herkkutatteja tai muita mietoja sieniä

1 rkl öljyä

1 sipuli

ripaus suolaa ja pippuria

2 munaa

5 dl maitoa tai kasvijuomaa

2 dl vehnäjauhoja

0,5 dl ohrajauhoja, leseitä tai spelttijauhoja

1 tl yrttisuolaa

0,5-1 dl persiljasilppua

2 rkl öljyä

1. Pilko tatit paistinpannulle ja kypsennä niitä sen verran, että sienistä irtoava neste haihtuu.

2. Lisää pannulle öljy ja hienonnettu sipuli ja anna hautua muutama minuutti. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita kulhossa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon maito, jauhot (ja leseet), suola, persiljasilppu ja öljy. Anna taikinan turvota hetki.

4. Kaada taikinaa pannuun ja ripottele päälle sieni-sipuliseosta. Paista ohukaiset molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut