Etlarin eväät: Kukkakaalisosekeitto

Kukkakaaleissa on nopeasti kehittyviä kesälajikkeita ja elokuussa kypsyviä syyslajikkeita. Laadukkain sato saadaan kosteana ja viileänä kesänä.

Kukkakaalisosekeitto

600 g kukkakaalia

1 sipuli

3 jauhoista perunaa

1 l kasvislientä

100 g sulatejuustoa

1 dl ruokakermaa

1 dl hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa

suolaa ja ripaus valkopippuria

1. Huuhtele kukkakaali ja irrottele nuput. Kuori ja kuutioi perunat ja sipuli.

2. Kiehauta kasvisliemi kattilassa. Lisää kukkakaalin nuput, perunat ja sipuli.

3. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja kypsiä.

4. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja sulatejuusto. Kuumenna sekoitellen.

5. Lisää hienonnetut yrtit ja mausta maun mukaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut