Kaikissa pavuissa on runsaasti proteiinia ja ravintokuitua. Proteiinipitoisuus vaihtelee papulajeittain.
Itämaista porsaanlihakastiketta
350 g porsaan ulkofileetä tai paistia
3 rkl soijakastiketta
2 rkl maissitärkkelystä
3 rkl öljyä
3 dl paloiteltuja papuja
2 dl suikaloitua purjoa
2 dl viipaloituja herkkusieniä
1 punainen paprika
Kastike:
1 rkl soijakastiketta
3 dl lihalientä
1/2 dl omenamehua
(suolaa, pippuria)
1. Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi.
2. Pane suikaleet kulhoon, lisää soija ja maissitärkkelys. Sekoita.
3. Huuhdo paprika ja poista siemenet, leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
4. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
5. Ruskista lihasuikaleet kuumassa pannussa öljyssä nopeasti.
6. Kääntele niitä koko ajan lastalla ja siirrä lopuksi kulhoon odottelemaan.
7. Kuumenna pannussa vähän lisää öljyä ja kääntele kasviksia siinä muutama minuutti.
8. Sekoita kasvisten joukkoon lihasuikaleet ja kastike.
9. Kiehauta ruoka ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoa keitetyn riisin kera.