Etlarin eväät: Vihannesvartaat

Kesällä on helppo syödä ilmastoystävällisesti. Kotimaiset marjat, omenat, vihannekset, juurekset ja sienet ovat ilmastoruokaa parhaimmillaan.

Vihannesvartaat

10 pientä sipulia

2 pientä kukkakaalia

1 kesäkurpitsa

2 paprikaa

1 rasia herkkusieniä

grillauskastike:

2 rkl öljyä

2 rkl viinietikkaa

1 rkl soijakastiketta

1 rkl hunajaa/siirappia

1 tl kuivattuja yrttejä (rosmariinia, timjamia ym.)

(1 tl tulista chilikastiketta)

1. Kuori sipulit ja lohko kukkakaali. Laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen.

2. Keitä sipuleita noin 10 minuuttia ja kukkakaalia 5 minuuttia. Nosta vedestä ja valuta.

3. Lohko kesäkurpitsa ja paloittele paprika. Puhdista sienet.

4. Sekoita grillauskastikkeen ainekset keskenään tai käytä valmista grillauskastiketta.

5. Pujottele kasvikset grillitikkuihin.

6. Levitä pinnalle grillauskastiketta. Grillaa kauniin ruskeiksi.

7. Tarjoa kermaviilikastikkeen ja leivän kera.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut