Etlarin eväät: Hunajainen naurisvuoka

Nauris on suomessa ikivanha ravintokasvi, jolla oli aikoinaan sama asema kuin perunalla nykyisin. Siksi naurista, kuten lanttuakin, käytetään monien suomalaisten perinneruokien valmistukseen.

Hunajainen naurisvuoka

1 kg nauriita

2 sipulia

3 rkl hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa

1 tl suolaa

valkopippuria myllystä

3 rkl hunajaa

2 dl ruokakermaa

1. Kuori ja leikkaa nauriit ja sipulit pieniksi paloiksi.

2. Laita kaikki ainekset uunivuokaan, sekoita ja peitä foliolla.

3. Kypsennä 200°C:ssa uunissa noin tunnin ajan, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

4. Anna vetäytyä hetki.

5. Tarjoa sellaisenaan tai lisukkeena.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut