Etlarin eväät: Gazpacho- kylmä tomaattikeitto

Kesäisen raikkaan kylmän tomaattikeiton voi valmistaa monitoimikoneella, sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.

Gazpacho- kylmä tomaattikeitto

1 pieni sipuli

3 valkosipulinkynttä

öljyä

2 viipaletta vaaleaa leipää

vettä

n. 500 g kypsiä luumutomaatteja

300 g tuoretta kurkkua

1 punainen paprika

½ dl öljyä

2 rkl valkoviinietikkaa

suolaa, mustapippuria

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljyä pannulla ja kuullota sipulisilppu pehmeäksi.

3. Murenna leipäviipaleet pieneen kulhoon ja lisää vettä sen verran, että leipä kostuu pehmeäksi.

4. Kuumenna vettä kattilassa kiehuvaksi. Tee tomaatteihin viillot ja pane ne kiehuvaan veteen noin minuutiksi, kunnes kuoret repeilevät. Nosta tomaatit reikäkauhalla pois ja kuori ne. Lohko tomaatit ja poista siemenet sekä kannat.

5. Pane tomaatit, sipulit ja kostunut leipä tehosekoittimeen. Lisää myös paloiteltu kurkku.

6. Poista paprikasta kanta ja kuutioi. Lisää paprikakuutiot sekä öljy ja viinietikka tehosekoittimeen.

7. Aja tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta suolalla ja mustapippurilla makusi mukaan.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut