Etlarin eväät: Mansikkahillo

Hillot, mehut ja soseet ovat tuttuja kotisäilykkeitä, joiden hyvää makua yhä arvostetaan. Mitä olisivatkaan letut ilman kotoista mansikka- tai vattuhilloa.

Mansikkahillo

1 kg (n. 2 l) mansikoita

500 g hillosokeria

½ dl vettä

1. Mittaa puhdistetut marjat ja vesi kattilaan ja kuumenna hitaasti.

2. Lisää hillosokeri vähitellen varovasti sekoittaen, kun vesihöyryä alkaa nousta.

3. Vähennä lämpöä, kun seos kiehuu. Keitä hilloa kevyesti noin 10 minuuttia välillä kattilaa ravistaen.

4. Anna hillon jäähtyä 20–30 minuuttia kattilassa.

5. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana, jotta marjat jakautuvat tasaisesti hilloon.

6. Kuori vaahto hillon pinnalta.

7. Tölkitä hillo puhtaisiin ja kuumennettuihin purkkeihin piripintaan. Sulje tölkit välittömästi.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut