Etlarin eväät: Kesäkurpitsaletut

Osa kesäkurpitsoista saattaa maistua liian suureksi kasvaessaan vetiseltä, joten kurpitsat kannattaa poimia nuorena.

Kesäkurpitsaletut

1 keskikokoinen kesäkurpitsa (n. 5 dl valmista raastetta)

2–3 munaa

1 dl kaurahiutaleita

noin ½ dl vehnäjauhoja

yrttisuolaa

1–2 valkosipulinkynttä

mustapippuria

cayennepippuria tai tabascoa

paistamiseen: öljyä tai voita

1. Raasta kurpitsa hienoksi raasteeksi.

2. Lisää munat, hiutaleet ja jauhot.

3. Mausta seos yrttisuolalla, murskatuilla valkosipulinkynsillä, mustapippurilla ja ripauksella tabascoa tai cayennepippuria.

4. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.

5. Paista taikinasta ohukaispannulla lettuja.

6. Voit ripotella kuumien lettujen päälle vähän juustoraastetta.

7. Tarjoile letut esimerkiksi minttukastikkeen kanssa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut