Etlarin eväät: Kalakeitto

Maukkaat raaka-aineet eivät tarvitse monimutkaista käsittelyä.

Kalakeitto

1 l kalalientä

8 kokonaista maustepippuria

½ tl kuivattua fenkolia

600 g uusia perunoita

2 porkkanaa

2 kevätsipulia

500 g perattua lohta tai muuta kalaa

2 dl ruokakermaa

½ dl tilliä

suolaa

1. Mittaa liemi kattilaan ja kuumenna.

2. Lisää maustepippurit ja fenkoli. Keitä noin 5 minuuttia.

3. Pese ja paloittele perunat ja kuoritut porkkanat.

4. Hienonna sipulit ja lisää kaikki kasvikset kattilaan ja jatka keittämistä 10 min tai kunnes kypsiä.

5. Lisää nahaton ja ruodoton kala kuutioiksi leikattuna.

6. Lisää kerma. Ota kattila liedeltä ja anna keiton seistä muutama minuutti kannen alla, kunnes kalapalat ovat kypsiä.

7. Lisää hienonnettu tilli ja tarkista maku. Lisää suolaa maun mukaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut