Etlarin eväät: Ahvenfileitä ja hernesosetta

Ahven on väriltään vihreänsävyinen ja sitä koristaa tummat pystyraidat. Ahvenen tunnistaa vihreän värityksen lisäksi punaoransseista vatsaevistä ja pyrstöstä sekä teräväpiikkisestä selkäevästä.

Ahvenfileitä ja hernesosetta

Hernesose:

600 g herneenpalkoja

3 rkl öljyä

0,5 tl kuivattua minttua

ripaus suolaa, mustapippuria

Ahvenfileet:

600 g ahvenfileitä

1 tl suolaa

mustapippuria

Paistamiseen voita ja öljyä

1. Silvi herneet ja keitä suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia.

2. Jäähdytä herneet juoksevan kylmän veden alla ja valuta hyvin.

3. Kaada herneet sauvasekoittimen korkeareunaiseen kulhoon.

4. Soseuta herneet. Valuta joukkoon öljy koneen käydessä.

5. Mausta mintulla, suolalla ja pippurilla.

6. Kuivaa ahvenfileet ja mausta ne suolalla.

7. Paista fileet useassa erässä voi-öljyseoksessa pannulla 2–3 minuuttia per puoli.

8. Rouhi paistettujen fileiden pinnalle mustapippuria. Tarjoa hernesoseen kanssa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut