Etlarin eväät: Rosolli kesän mauilla

Uudet perunat, tilli ja silli, ensimmäiset oman maan mansikat, herneenpalot ja tomaatit. Maistele kesän ihanat maut talteen!

Rosolli kesän mauilla

0,5 dl öljyä

tuoretta basilikaa

½ sitruunan mehu

½ tl hienoa merisuolaa

½ l tuoreita herkkusieniä

n.1 l keitettyjä uusia perunoita

1 nippu retiisejä

1 kurkku

4 tomaattia

2 kesäsipulia varsineen

Kastike:

3 dl turkkilaista jogurttia

n. 80 g anjovisfileitä liemineen

2-3 valkosipulinkynttä

½ dl persiljaa ja tilliä hienonnettuna

1 tl sokeria, ripaus mustapippuria

1. Sekoita keskenään öljy, hienonnettu basilika, sitruunamehu, sekä ripaus hienoa merisuolaa.

2. Leikkaa herkkusienet neljään osaan ja sekoita ne kastikkeeseen marinoitumaan.

3. Paloittele perunat, retiisit, kurkut ja tomaatit lohkoiksi.

4. Hienonna kesäsipulit varsineen.

5. Valuta sienet ja kokoa rosollin ainekset kulhoon kerroksittain.

6. Hienonna anjovikset ja valkosipulinkynnet. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

7. Laita kastike tarjolle erikseen.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut