Etlarin eväät: Kesäkeitto

Tuoreet ja tuoksuvat kesäherkut herättävät verrattomia makuelämyksiä ja edellisten kesien muistoja.

Kesäkeitto

3 pientä porkkanaa

8 perunaa

1 pieni kukkakaali

2 dl sokeriherneenpalkoja tai tuoreita herneitä

1-2 uutta sipulia varsineen

6 dl vettä

2 tl suolaa

mustapippuria

6 dl maitoa

2 rkl vehnäjauhoja

1 dl tuoretta persiljaa

1. Kuori ja viipaloi porkkanat.

2. Paloittele perunat, kukkakaali ja sipulit reiluiksi paloiksi.

3. Pilko sipulinvarret.

4. Kiehauta suolalla maustettu vesi ja lisää joukkoon ensin perunat.

5. Anna kiehua muutama minuutti.

6. Lisää loput kasvikset ja keitä vielä noin 10 minuuttia.

7. Sekoita vehnäjauhot maidon joukkoon.

8. Lisää seos vihanneskeittoon koko ajan sekoittaen.

9. Anna kiehua muutama minuutti.

10. Mausta keitto lopuksi tuoreella persiljalla ja ripauksella mustapippuria. Maista.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut