Etlarin eväät: Jauheliha-kasviskastike

Paistamisen taito on luultavasti keksitty sattumalta. Kun ihminen oppi käyttämään tulta hyödykseen huomattiin, että tuleen vahingossa joutunut liha oli paremman makuista ja helpompi syödä.

Jauheliha-kasviskastike

2 kesäsipulia varsineen

2 porkkanaa

pala selleriä

1–2 rkl ruokaöljyä

400 g jauhelihaa

2-3 dl tomaattimurskaa tuoreista tomaateista

4 dl vettä

1 lihaliemikuutio

1 tl suolaa

½ tl mustapippurirouhetta

½ tl sokeria

1 dl hienonnettuja yrttejä (esim. basilika, oregano, ruohosipuli, persilja)

1. Hienonna kesäsipulit varsineen.

2. Pese ja kuori porkkanat ja selleri, raasta ne.

3. Kuumenna öljy pannussa tai kasarissa. Ruskista siinä jauheliha ja sipuli. Lisää mausteet.

4. Lisää tomaattimurska ja kypsennä 5 minuuttia.

5. Lisää kasvisraasteet, vesi, ja liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia.

6. Lisää hienonnetut tuoreet yrtit. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut