Etlarin eväät: Savulohi-purjopiiras

Kalaa savustaessa käytetään rasvaisimpia kaloja kuten lohta, kirjolohta, taimenta, makrillia, silliä, silakkaa, nieriää, muikkua, siikaa ja ankeriasta.

Savulohi-purjopiiras

pohja:

150 g margariinia tai voita

1/2 tl suolaa

2 dl vehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja tai grahamjauhoja

1/2 dl vettä tai kermaa

täyte:

300 g lämminsavustettua lohta

10-15 cm pätkä purjosipulia hienonnettuna

100 g katkarapuja sulatettuna ja valutettuna

1/2 dl tilliä silppuna

2 1/2 dl ruokakermaa

3 munaa

100 g kylmäsavulohi tuorejuustoa

1. Nypi rasva, suola ja jauhot keskenään ryynimäiseksi.

2. Lisää nopeasti sekoittaen vesi.

3. Painele taikina halkaisijaltaan noin 26 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

4. Ripottele pinnalle savulohta paloina, purjo, katkaravut ja tillisilppu.

5. Sekoita keskenään kerma, munat ja tuorejuusto.

6. Kaada seos täyteaineiden päälle.

7. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta hyytyy ja saa hieman väriä.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut